United Offfensive

Minimale systeemeisen:
800 MHz processor Processor (Celeron / Duron)
128 MB RAM
32 MB videokaart

Gepubliceerd door:
Activision

Ontwikkeld door:
Gray Matter Interactive

Release Datum:
Nu verkrijgbaar!
Het eerst deel van Call of Duty is gelijk al een groot succes. Blinkende cijfers bij gamejournalisten en de games rollen als warme broodjes over de toonbank. Een logische reactie op het succes is het uitbreidingspakket United Offensive. Ditmaal geen Infinity Ward als ontwikkelaar maar werd Gray Matter, wederom een nieuw gevormde ontwikkelaarstudio, aan het werk gezet voor nogmaals realisme, geweld en sensatie op te planken te brengen.


Gameinfo
Call of Duty: United Offensive gaat verder waar zijn voorloper gestopt was, maar met nieuwe maps, wapens, voortuigen en meer vele extra’s. Een first-person shooter voor de PC dat zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog, met drie nieuwe campagnes (Amerikanen, Britten en Russen), afspelend in andere delen van Europa. Naast de singleplayer campagnes is er ook nog een multiplayer te vinden met onder andere een nieuw rangensysteem en het de mogelijkheid tot het gebruiken van voertuigen.

Engine
De ontwikkelaars van de Gray Matter Studios wisten er wel raad mee: de engine van United Offensive. Eerdere titels zoals ‘Return to Castle Wolfenstein’ en enkele Quake en Quake 3 missionpacks werden geproduceerd door Gray Matter met het Quake engine. Aangezien het Call of Duty engine is gebaseerd op een Quake engine was er aan ervaring geen gebrek tijdens het ontwikkelen. Hoewel het Quake 3- United Offensive engine al wat jaartjes meeging, hield het verrassend goed stand. De Gray Matter Studio wist er zelfs nog meer features uit te halen, waaronder voertuigen en vlammenwerpers.

De ontwikkelaar
Gray Matter: een net nieuw opgerichte ontwikkelaars studio dat gevormd is door medewerkers van Xatrix entertainment en met behulp van Activision Studio’s, komt nog maar net uit de verf als ze aan United Offensive beginnen. Onder leiding van Robb Alvey wist de ontwikkelaarstudio, met de ervaring van Xatrix (onder andere maker van ‘Return to Castle Wolfenstein’), een degelijk uitbreidingspakket neer te zetten. Na het produceren van United Offensive is Gray matter producten gaan maken voor de partners ID software en Activision.