Modern Warfare 2 Singleplayer

Let op: dit overzicht bevat spoilers over het verhaal.

Het verhaal van Call of Duty: Modern Warfare 2 begint in Afghanistan. Sgt. Foley moet een aantal lokale rekruten helpen om te leren schieten. Private First Class Joseph Allen moet een demonstratie uitvoeren door eerst een aantal doelen te raken en vervolgens een granaat te gooien. Sgt. Foley zegt PFC. Allen na de demonstratie dat Cpl. Dunn op hem wacht bij The Pit: een ren- en schietparcour dat hij moet afleggen om te zien hoe goed hij eigenlijk is, terwijl hij wordt geobserveerd door General Shepherd. Nadat hij het parcour gelopen heeft, komt een aantal humvees dat een aantal gewonden met zich mee brengt.

Vervolgens komen de Rangers bij een rivier, waar PFC. Allen en de Rangers worden aangevallen door Op For soldaten. General Shepherd helpt PFC. Allen met opstaan en hij moet vervolgens zijn teamgenoten dekking geven. Sgt. Foley vertelt hem dat jullie weg moeten en hij moet in de humvee stappen. Ze komen in een hinderlaag en moeten een school leeg maken van vijanden. General Shepherd wacht vervolgens op PFC. Allen in een helikopter op een speciale opdracht. Hem wordt verteld dat hij in Moskou undercover moet gaan als terrorist met de Russische ultranationalist Vladimir Makarov. Na de opdracht mag hij bij de Task Force 141.

Tegelijk zitten Cpt. Soap Mactavish en Sgt. Roach Sanderson in Kazachstan aan de rand van een klif een pauze te nemen. Ze klimmen een berg op, en sluipend komen ze aan bij de basis. Cpt. Mactavish zegt tegen Sgt. Roach dat hij hem dekking geeft, Roach moet nu de basis in en zorgen dat hij de explosieven plant bij een opslagplaats. Hij moet weer terug naar Mactavish en samen lopen ze een hangar binnen om een ACS module te stelen. Mactavish wordt echter gepakt, en Roach moet van Major Petrov zich overgeven. Hij veroorzaakt een explosie en hij en Mactavish schieten alle vijandelijke soldaten neer. Ze ontsnappen per sneeuwscooter, maar worden achterna gezeten. Uiteindelijk komen ze aan bij vriendelijke troepen en kunnen ze weg van de sneeuwbasis. In Moskou zit ondertussen PFC. Allen undercover met Makarov en een aantal andere Russische terroristen.

Ze komen uit een lift op een Russisch vliegveld dat vernoemd is naar Imran Zakheav. Het doel van Makarov is simpel: alle burgers doden die op het vliegveld te vinden zijn. Allen moet meewerken omdat hij undercover is en als ze goed op weg zijn moeten ze naar buiten. Daar zien zij een aantal Russische FSB mensen die hen met Riot Shields tegen moeten houden. Makarov, Allen en de overgebleven overlevenden moeten nu ontsnappen via een ambulance. Makarov weet echter dat Allen undercover is, en schiet hem neer. Omdat Makarov's mannen Engels hebben gepraat, ze Amerikaanse wapens gebruikt hebben en Allen zelf ook Amerikaans is denkt de Russische overheid nu dat Amerikanen een aanslag gepleegd hebben op het vliegveld. General Shepherd en Cpt. Mactavish hebben dit ook door, maar weten de waarheid. Zij willen bewijs zoeken van de wapenhandelaar Alejandro Rojas.

Dus reizen zij naar Rio de Janeiro, om daar Rojas te vinden. Eerst moeten ze zorgen dat ze Rojas' assistent te pakken krijgen, dat is niet moeilijk: ze hoeven alleen een aantal lokale wapenhandelaren te volgen die hen naar de assistent van Rojas leidt. Met een korte achtervolging schiet Roach hem neer. Hij en twee andere Task Force 141 leden moeten nu naar Rojas zelf zoeken, terwijl Mactavish en Ghost de assistent verhoren. Roach's teamgenoten worden neergeschoten, en hij moet alleen de Favela door om Rojas te zoeken. Als hij eenmaal boven is krijgt hij wat informatie te horen van de exacte locatie van Rojas. Net als Roach zijn teamgenoten ziet pakt Mactavish Rojas vast en sleurt hem mee op een auto. Ze overhoren Rojas, en komen er achter dat er iemand is waar Makarov nog meer een hekel aan heeft: gevangene #627. Hij zit opgesloten in een Goelag. Mactavish en zijn Task Force 141 team moeten eerst uit de Favela ontsnappen, met behulp van zijn oude vriend Nikolai.

Tegelijk wordt in de Verenigde Staten een aanval gepleegd door Russische Speznaz-soldaten. Sgt. Foley en zijn team, met onder andere Cpl. Dunn die we nog kennen van The Pit, en Private James Ramirez moeten vechten tegen de Russen. Ze moeten allerlei nauwe momenten meemaken en komen uiteindelijk aan bij een zekere Raptor, die zeer belangrijk is en wordt opgesloten in een vleeshok. Als uiteindelijk iedereen van de vijandelijke kant is dood geschoten moeten ze in een humvee stappen om weg te rijden naar een plaats die iets verder ligt. Ook daar moeten ze de Russen er van weerhouden om de lokale burgers te doden en de stad te beschermen.

Task Force 141 komt ondertussen aan op boorplatform, die zij gebruiken om in de Goelag te komen, waar zij gevangene #627 willen bevrijden. Als hij eenmaal op de top zijn, met wat hulp van Navy Seals, kunnen zij met Little Birds door naar de Goelag, die niet zo heel ver van het boorplatform af is. Met hulp van wat F15s kunnen zij binnen komen in de Goelag. Als zij eenmaal binnen komen gaat het er hard aan toe; ze hebben zelfs Riot Shields nodig uit een wapendepot. Nadat ze een kamer vrij hebben gemaakt met behulp van een Breach and Clear tactiek, komen ze aan bij gevangene #627. Dit blijkt een oude vriend te zijn van Mactavish: Cpt. Price.

Sgt. Foley en zijn team zijn aangekomen in Washington DC, waar de Russen bezig zijn de stad helemaal te verwoesten. Ze moeten het Department of Commerce gebouw helemaal vrij maken van Russen, komen aan op de top van het gebouw en moeten een Blackhawk in stappen. Het gaat eventjes goed, maar ze crashen door SAM raketten van de vijandelijke troepen. Cpt. Price zit ondertussen in Petropavlovsk een EMP raket af te schieten richting Washington, waardoor de elektriciteit uit gaat en alle voertuigen van de Russen het niet meer doen. Foley en zijn team zijn gered, door de regen moeten zij naar Whiskey Hotel; ofwel het Witte Huis.

Task Force 141 moeten in Afghanistan en Georgiƫ naar Makarov zoeken. Roach en Ghost nemen Georgiƫ, Price en Mactavish Afghanistan. Hoe zal dit verder aflopen?