Modern Warfare 2

Minimale systeemeisen:
Intel Pentium 4 3.2 GHz or AMD Athlon 64 3200+ processor
1 GB RAM
256 MB NVIDIA GeForce 6600GT or ATI Radeon 1600XT

Optimale systeemeisen:
AMD Athlon X2 4800+or Intel Core2Duo E6700 or Phenom II X3 720 Black Edition or Intel CoreQuad Q6600
2 GB RAM
Geforce 8600GT or ATI Radeon HD 3850
Gepubliceerd door:
Activision

Ontwikkeld door:
Infinity Ward

Release datum:
8 november 2009

Infinity Ward zette met Call of Duty 4: Modern Warfare een nieuwe standaard voor online gaming. Voor het eerst in de Call of Duty-franchise werd er afgeweken van de o zo populaire Tweede Wereldoorlog-setting, tot ongeluk van vele gamers. De ontwikkelaar introduceerde een nieuwe setting, de Modern Warfare-setting welke ongelooflijk goed in de smaak viel bij menig gamer. Infinity Ward borduurde daarop voort en daaruit ontstond de grote broer genaamd Call of Duty Modern Warfare 2


Singleplayer
Vier jaar nadat Imran Zakheav is gedood is Soap Mactavish gepromoveerd tot Captain. Door een Russische aanslag, die in de schoenen van de Amerikanen wordt geschoven, valt de Russische regering de Verenigde Staten aan. Terwijl Mactavish en de Task Force 141 bewijzen zoeken tegen Makarov, de leider van de aanslag, moet Sgt. Foley en zijn team door de straten van Washington banjeren en koste wat het kost de stad beschermen tegen de Russische Speznaz. Voor een uitgebreid verhaal over de singleplayer klik hier!

Gameplay
Under construction

Multiplayer
Under construction

Ontwikkelaar
Infinity Ward begon vijf jaar geleden aan een geheel nieuw avontuur. Het team, onder andere bestaande uit tweeŽntwintig overgestapte medewerkers van 2015 Studios (Electronic Arts) wist met Call of Duty concurrent EA met Medal of Honor: Allied Assault van de mat te spelen en kreeg zo alle roem naar zich toegespeeld. Al vanaf het begin staat Call of Duty onder toezicht van president Grant Collier (ook zijn aard van Medal of Honor) en staan onder andere Vince Zampella en Jason West aan het roer. Infinity Ward, met momenteel een dik aangesterkt team, is uitgegroeid tot een erkende studio en heeft een status gekregen als PC-ontwikkelaar. Zo zijn alle titels van de Call of Duty serie voor de PC verschenen en heeft het naar eigen zeggen ook geen enkele reden om niet voor de PC te gaan ontwikkelen. In 2007 nam Infinity Ward afstand van de Tweede Wereldoorlog en sloeg een nieuw hoofdstuk open door zich te bemoeien met de Modern Warfare-setting. Twee jaar na dato kwam de befaamde ontwikkelstudio weer met een Call of Duty-game, wederom met de Modern Warfare-setting. Modern Warfare 2 is de naam, de ontwikkelaar deed er maar liefst twee jaar over het produceren van deze fantastische game.